Ebru Umar

‘Over vier jaar is het klaar, schluss’

Beste Alexander,

Een jaar geleden, tijdens de vorige verkiezingscampagne, zaten we in dat café aan het Plein, bij de haard. Ik zat nog geen drie minuten of je zag het: „Geef dat kind wat te drinken, ze heeft er nu al geen zin meer in.”

Volksstammen zullen vallen over „dat kind”, maar ondanks dat we niet veel schelen, ben jij voor mij een oude man. Ik weet niet wat dat is, zodra jullie kerels 40+ zijn, denk ik: wandelende midlife, wegwezen. In m’n privéleven volg ik dat eigen advies niet vaak genoeg op, maar zakelijk straalt het ervan af. Ik weet het.

Je zag het, ik wist dat je het zag en jij wist dat ik het wist: we zitten hier een kunstje te doen. Verkiezingen. Fijne praatjes aanhoren die op een pagina moeten. Of tv-programma’s vullen, we worden er weer mee doodgegooid. Ik snap de ‘hoer’ in hoernalistiek wel. Ik ben er alleen niet over uit wie nou de ware pooier is. Maar dat ik er deze ronde geen zin in had, was een feit.

Ook zonder mij beheers je de krantenkoppen. Lovend zijn ze niet en aangezien je niet dom bent, vraag ik me toch af wat je doel is. Hoelang duurt zo’n midlife eigenlijk? Dat je met jouw acties, uitspraken en ministers geen zieltjes en dus geen zetels gaat winnen, hoeft niemand je te vertellen. Waarom handel je dan zo? Waarom is je dedain voor ons, belastingbetalende jou mogelijk makende burgers, toch zo groot? Waarom ben je gefixeerd op een jonge man die dit land vernieuwing en hoop wil inblazen? Jij en ik weten allebei dat dit jouw laatste ronde is; over vier jaar ben jij gezien op het Binnenhof. Het is klaar, schluss, over. Is het je frustratie over die laatste ronde, dat je alles waar D66 ooit voor stond, kapotmaakt? Is het je frustratie dat wij, jou mogelijk makende belastingbetalers burgers, ons laten horen en gehoord worden? Maak je D66 en Nederland kapot, omdat het kan? Gelijk jankmigranten?

Weet je wat het allerergste is, Alexander? Je interesseert me niet. Je gedemoniseer van Baudet interesseert me niet, je gehuichel met de Instagramaccounts van je kids interesseert me niet, je gemarchandeer met D66-principes interesseert me niet, je gelieg en gedraai interesseren me niet, je buitenechtelijke escapades interesseren me niet en je omkoopneukhut (thanks Jan) interesseert me ook niet. Ooit had je nog de looks, maar inmiddels ben je de vleesgeworden politicus; ik wilde nog huichelende opportunistische en liegende voor ‘politicus’ zetten maar helaas, die eigenschappen zitten al in het DNA van jou en je ambtsgenoten.

Dat en enkel dat is de reden wij, jou en jullie mogelijkmakende belastingbetalende burgers, zat zijn. En als we jullie zat zijn, kiezen we voor de nieuweling. Omarm je vijanden, leerde Theo van Gogh me. Ze demoniseren is voor de dommen.

Cheers!

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!