Ebru Umar

De asielindustrie Moet stoppen

We moeten het over de spreidingswet hebben. We moeten het over Eric van der Burg hebben, over de Eerste en Tweede Kamerleden. We moeten het over óns hebben.

Iedereen die zich de jaren zeventig en de komst van gastarbeiders naar Nederland voor de geest haalt, weet: de concentratie van die mensen bij elkaar heeft Nederland al het slechts gebracht waar we nu mee dealen. Geen integratie met als gevolg geen taalvaardigheid, geen weet laat staan acceptatie van Nederlandse cultuur en gebruiken, overgave aan islam, sociale controle over doen denken en laten, criminaliteit en vooral: segregatie. De concentratie van te veel mensen van dezelfde soort bij elkaar is slecht. Op korte termijn voor de mensen zelf, op lange termijn voor de gehele bevolking. Termen als vrijheid, respect voor elkaar, leven en laten leven: alles wat Nederland Nederland maakt, houdt binnen de segregatie op te bestaan.

Nu zijn asielzoekers geen gastarbeiders en is hun verblijf in Nederland niet gegarandeerd maar we kunnen er vanuit gaan dat 80 procent blijft. Al was het maar omdat uitzettingen niet of nauwelijks plaatsvinden, procedures eeuwig tot de macht honderd duren. Dat ze hier blijven, is een drama. Een drama waarvan je de omvang nu al kunt aflezen aan de manier waarop ze worden opgevangen: we hebben geen capaciteit voor zoveel mensen. Of je ze nou vluchteling noemt of niet, het kán niet. Zoals Ter Apel nú geen plek heeft, heeft de rest van Nederland geen plek voor de veelvoud van de aanzuigende werking die opvang zal hebben op de rest van de vluchtelingen wereldwijd.

Dat wil niet zeggen dat we alle lasten van vluchtelingen maar op de schouders van Ter Apel en omstreken moet laten rusten. Het is niet fair dat een handjevol Nederlanders de zooi van de rest opruimt. Of het nou Groningers zijn of burgers van Ter Apel e.o. of de bewoners van oude volkswijken die onder de voet werden gelopen door gastarbeiders en worden gelopen door de nazaten ervan – als ze de wijk niet allang aan de migrantenkinderen hebben overgelaten. 

Maar je kunt niet dweilen met de kraan open. Ja we horen met z’n allen te delen in de lasten die asielopvang heet. Vestig ze bij binnenkomst meteen in de achtertuin van alle beleidsmakers, Eric van den Burg, Dilan Yesilgöz en Femke Halsema voorop. Niet in een dorp waar mensen de handen vol aan zichzelf hebben. Ja, spreiding het is het begin van het einde. Alles wat in Ter Apel gebeurt: geweld, intimidatie, diefstal zal zich verspreiden en verveelvoudigen in de rest van Nederland. Er zal heus een antropoloog opstaan die dit zal ontkennen. Gezond Boeren Verstand weet wel beter. Meer keus om gewelddadig te zijn, meer mogelijkheden om te intimideren en meer winkels om te beroven. 

Dit moet stoppen. Het goedpraten van de asielinstroom gaat recht tegen de veiligheid van Nederlanders in, of ze nou in Ter Apel wonen of niet. De veiligheid van belastingbetalende burgers dient te allen tijde boven de carrières te staan van Eric van der Burg, Dilan Yesilgöz en hoe de VVD’ers maar allemaal mogen heten die dit land met al hun inzet en passie naar de knoppen helpen. De spreidingswet is in álle gevallen waarin dominantie van de heersende moraal, cultuur en gebruiken ongewenst is, een goed idee. Behalve als capitulatie van westerse waarden, normen, veiligheid en vrijheid in het geding is. Dit betekent niet dat we de inwoners van Ter Apel en omstreken aan hun lot moeten overlaten zoals dat met de Groningers gebeurt. Het betekent dat het tijd wordt voor Wilders I waarbij we de mensen binnen onze landsgrenzen veilig houden door schizofrene mensen als Eric van der Burg en andere VVD’ers, nooit meer te promoveren naar een baan waarbij vreemdelingen Nederlanders het leven zuur maken. Het wordt tijd om de asielindustrie af te schaffen. Het zijn júllie kinderen en kleinkinderen die met de gevolgen ervan zullen moeten dealen. 

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!