Ebru Umar
Amaury Gutierrez

De schizofrenie van de VVD mag niet verbazen

Natuurlijk stemt de Eerste Kamerfractie van de VVD vóór de spreidingswet. En hun leider Yesilgöz is het als minister helemaal eens met die stemming. Dus ze moeten niet zo zeiken, die VVD’ers. En die parlementair journalisten ook niet. Politici zijn schizofrene lieden die in elke microfoon iets anders kakelen. Ze beweren als minister dan wel staatssecretaris voor een wet te zijn waar ze als kamerlid tégen zijn.

Dat kamerleden Yesilgöz en Van der Burg tégen zijn, is de normaalste zaak van de wereld – vinden ze zelf. Vind de VVD. En daarbij worden ze door de parlementaire journalistiek niet eens met de grootst mogelijke hoon weggejoeld. Nee niets van dat alles. Den Haag is een stolp waar álles kan zolang het maar krom is. Dus nou niet gaan zeiken dat dit een ‘afgang’ zou zijn. Hoe dan?! Dit is toch wat minister Yesilgöz en staats Van der Burg wilden? Nou gefeliciteerd! Ze dienen twee heren, waarvan de een nog demissionair is en de ander nog niet benoemd. Wat denk je zelf dat er zou gebeuren bij opportunistische non valeurs als Dilan en Erik?!

Mijn hemel. In de echte wereld zouden dat soort mensen in een dwangbuis worden afgevoerd. Maar niet in Den Haag. Daar hebben ze communciatiemedewerkers die politici leren om lachend te zeggen dat zij en ieder van hun soortgenoten correct gehandeld hebben. Ja natuurlijk: ze zijn het er niet mee eens maar wat kun je eraan doen, zij doen ook alleen maar hun werk. Hoor! Het is de echokamer waarin ‘dit nooit meer’ wordt afgewisseld door lachsalvo’s. Insane. Morgen weer.

En parlementair journalisten stonden erbij en keken ernaar. Ook zij doen ‘alleen maar’ hun werk. Wanneer is het in hemelsnaam afgelopen met het multiple personality syndroom waaraan ‘politici’ mogen lijden terwijl ze een gevaar voor de samenleving zijn?

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!