Ebru Umar

De mannen van de NPO: RODE KAART!

Tja.

Iedereen wist het, niemand die het lef had om te zeggen dat het niet normaal is. Want tja.

TV-werk he.

Hilversum.

Daar wil je toch bijhoren?

Wie klaagt kan van de buis, sterker nog, wie klaagt krijgt geeneens een kans om op de buis te komen.

Pas als je eruit bent, besef je hoe giftig de omgeving is die mediapark heet. Die media heet. Of zelfs grachtengordel. Als vrouw wordt er alles aan gedaan om aan jezelf te laten twijfelen. Jij bent fout, want jij bent niet knap genoeg, lekker genoeg, mooi genoeg – o ja ook niet talentvol genoeg. Waarbij talent staat voor knap, lekker en mooi, niet voor iets anders. Ook voor blank met blauwe ogen, voor een enkeling is er plek als huisnurk of -neger. Je kunt er rijk mee worden, maar waarom zou je?! Ontluisterende beelden van Coen Verbraak met Mart Smeets. Hartbrekend beeld van Vera van Zelm bij Spijkers met Koppen.

Radiofragment VERA VAN ZELM (geen YouTube helaas, wel bewegend beeld!)

En dan nu de harde werkelijkheid, bewezen door de de-cancellation van Frans Klein en Mathijs van Nieuwkerk: lelijke oude mannen worden nooit gecanceld. Ze houden elkaar de hand boven het hoofd, schuiven elkaar het baantje toe en vinden dat de rest eens moet ophouden met zeiken. Ze zijn immers zo talentvol dat ze niet gemist kunnen worden. Omdat ze mannen zijn. Want waar zijn de vrouwen? Hoe kan het dat lelijke oude mannen blijven doorwerken tot na hun oudbaarheidsdatum, en vrouwen van de buis moeten?! Los of dat je ze goed vindt, leuk vindt, oprecht vindt – noem maar op: waar zijn Catherine Keyl, Hanneke Groenteman, Loretta Schrijver, Violet Falkenburg, Sonja Barend? Want dat de autocue voorlezen zó moeilijk is, dat alleen mannen dat zouden kunnen, tja. Dat is de laatste leugen die het mediapark overeind houdt.

En dit heb je natuurlijk allang gezien. Blijft mooi.

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!