Ebru Umar

De meesterzet van Omtzigt

Nee, het is niet cynisch bedoeld maar het is wél waar: als je niet wilt regeren met Wilders, dan kun je maar beter de eerste zijn die breekt. Dan lag het in ieder geval niet aan jou. Bovendien is het een koekje van eigen deeg richting VVD’s Dilan Yesilgoz die nog voordat de gesprekken begonnen, in de pers meldde geen coalitie te willen vormen met Wilders’ PVV.

In de pers.

Niet met de PVV.

Dat hebben ze altijd ook beweerd.

Dus waar de afgelopen tweeënhalve maand goed voor waren? Voor de bühne. Poppenkast die politiek heet. Een minderheidskabinet? Een extraparlementair kabinet? Nederland wil Wilders, ongeacht wat ‘ze’ cq ‘hunnie’ daar in Den Haag beweren. Ga lekker je minderheidskabinet vormen. Of dat extraparlementaire kabinet. Laat het daarna klappen omdat je dat eigenlijk wilt om daarna Wilders’ de schuld te geven. Net als in 2013. Ga je goddelijke gang. Wij in de rest van Nederland, zeg maar alles dat een enkele voetstap buiten de Tweede Kamer ligt, zijn niet alleen jullie zat maar vooral jullie spelletjes. We zijn niet half zo dom als jullie denken, ondanks al jullie pogingen om het Nederlandse onderwijs te saboteren. Wat best dom is want wat jullie ‘domme mensen’ noemen, zijn Die Hard Wilders stemmers. En mensen die de VVD, NSC, PvdA, GroenLinks en D66 zat zijn.

Dus vooruit Omtzigt. Húp Dilan! Ga zo door, vermijd dat Wilders premier wordt, laat klappen wat er te klappen valt. Bij de volgende verkiezen maken we Wilders met een nóg grotere meerderheid wél premier.

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!