Ebru Umar

#TEAMWILDERS

Of het vijf of zes mannen waren die ergens in het voorjaar van 2015 mijn huis overnamen, weet ik niet meer. Wél dat ik dacht: ‘en wie zijn nu precies mijn vijanden?’. Die vijf of zes mannen werden gestuurd uit ‘Den Haag’. Twee klote-Mocro’s hadden een mazzeltje gehad en mij voor mijn voordeur een beuk verkocht. Heel Marokkaans Amsterdam wist natuurlijk wie het waren geweest, ze hadden een sterk verhaal in hun vrome moskee opgehangen maar tot op de dag van vandaag liggen de daders op het kerkhof. Nou ja, waarschijnlijk niet en dat spijt me dan.

De moord op Theo lag nog vers in het geheugen en tja, Nie Wieder hè? Gedegradeerd tot slachtoffertje in mijn eigen huis, bepaalden de grote mannen hoe ik beveiligd zou moeten worden. ‘Voor wie?!’ dacht ik. Wie heeft hier baat bij, anders dan dat áls er iets zou gebeuren, Den Haag de handen in onschuld zou kunnen wassen?

De ellende duurde gelukkig niet veel langer dan een maand. Vrijheidsberoving door Nederturkjes is erg, maar beveiligd worden is de overtreffende trap. Die ene keer dat ik ontsnapte aan stoere mannen van DKDB, werd ik prompt gevolgd door een enge Mocro; dat hij later zou verklaren amoureuze bedoelingen gehad te hebben en mij een ‘leuk meisje’ vond, trapte ik niet in. Creep.

Bij de DKDB werken stoere mannen; de trainers op de sportschool zijn er niets bij. Nóg gespierder, nóg dwingender pratend in gebiedende wijs met in je achterhoofd de kennis dat ze een wapen mogen dragen. Of ze het doen is een tweede maar dat je ze moet gehoorzamen staat buiten kijf. Ze hadden het leuk gehad met mij, zeiden ze na afloop. Naar de Libelle Zomerweek, uit eten, de bios en het theater – mijn leven is meer dan prima.

Toen bekend werd dat Geert Wilders’ beveiliging gelekt had, checkte ik linea recta in bij de psycholoog. ‘Turkije’ was nog geen jaar oud en ik kreeg een terugval bij de gedachte aan zoveel onveiligheid. Het enige wat ik kon denken was ‘hoe moet Wilders er wel niet aan toe zijn’. DKDB’ers weten álles van je en dan zou je degene die jou wat wil aandoen, de sleutel tot je eigen huis hebben overhandigd?

In Nederland wordt niemand op voorhand van welke functie ook uitgesloten. Racisme -en discriminatieroepers zijn nare mensen die hun minderwaardigheidscomplex door de strot van de samenleving duwen. Zoals je geen vrouwen moet willen bij het corps mariniers, moet je ook moslims uitsluiten van de beveiliging van de (door moslims notabene!) meest bedreigde man van Nederland.

Tenzij je natuurlijk andere motieven hebt: ik zat bij de psycholoog, maar Wilders moest nog verkiezingsdebatten houden. All this en met een kogelvrij vest debatteren met de minister-president om de functie van minister-president. Hoeveel VVD’ers zitten er eigenlijk bij de DKDB?

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!