Ebru Umar

HOE KAN DAT NOU?! #Baudet

Iedereen mag dan Baudets Forum uitroepen tot de grote winnaar, maar dat de MinPres eigenlijk in zijn handjes mag knijpen met deze uitslag, ontgaat de meeste mensen. Ja, de coalitie heeft haar meerderheid verloren in de Eerste Kamer, de waarheid is dat ze nu met élke partij tot een meerderheid kan komen. Van PvdA tot GroenLinks en uiteindelijk Forum: je moet wel een hele slechte onderhandelaar dan wel debater zijn, wil je er nu geen wetten meer doorheen kunnen krijgen. Slechte onderhandelaar is dan nog complimenteus; je moet ronduit een randdebiel zijn wil je nog falen. En je kunt de MinPres veel verwijten, maar niet dat hij een slechte onderhandelaar is. Ook speculeert ‘men’ al op verkiezingen, wat uiteraard niet gaat gebeuren. De coalitie heeft misschien geen meerderheid meer op dit moment, maar des te meer mogelijkheden om stand te houden in de Eerste Kamer. En, de enige die garen spint bij verkiezingen, zou Baudet zijn. Zeggen ze.

‘Ze’ zeggen wel meer domme dingen. Want ja, Baudet zou grandioos winnen als er morgen verkiezingen worden uitgeschreven. Mensen durven er inmiddels voor uit te komen dat ze Forum stemmen, ze willen erbij horen. En ruiken de kans op verandering. Dus já verkiezingen! Sexyyyy…. Mét inhoud! Maar wat de winst van Forum nu al toont is dat het vullen van de plekken nog een probleem zou kunnen worden – aldus de media. En die moet je nooit geloven. Het enige waar je op kunt bouwen is kennis: als je een zó snel groeiende partij wilt breken, moet je eigenlijk stimuleren dat ze nóg sneller groeit. Sneller dan ze aankan en anticiperen op LPF-toestanden. Met verkiezingen die over twee jaar pas plaatsvinden, gaat die toestand voorkomen worden. Echt, het partijkartel is nóg zelfgenoegzamer, nog arroganter dan je zou kunnen denken. En de media zitten in dezelfde bubbel. Het uitblijven van verkiezingen is juist alleen in het belang van Forum voor Democratie.

De hele dag op de radio gezeik over het succes van Baudet. Vooral de vraag ‘hoe het nou kan’ dat Baudet de grootste is geworden. En de pedantste vraag der vragen, van Jinek: op zoek naar Forumstemmers. Wie zijn die mensen, wie kent ze? Een betere vraag zou zijn: wie kent ze niet? Waarom heb jíj geen Forum gestemd, zou een betere vraag zijn. De conclusie dat een meer dan een half miljoen mensen dagelijks afstemmen op de NPO betekent niet dat Jinek/ Pauw/ Whatever een goed programma maken. Nederland telt zo’n acht miljoen huishoudens: meer dan 7 miljoen kijkt dus NIET naar de programma’s die menen dat ze de dienst uitmaken in Nederland, die menen dat hun mening de juiste is die verspreidt dient te worden. Foute bubbel. Foute aannames. Foute programma’s. Foute conclusies. En vooral: foute bedoelingen.


Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie hebben de verkiezingen grandioos gewonnen omdat ze doen wat ander politici en hun helper whiteys nalaten: luisteren naar wat de rest van Nederland wil, denkt en vindt. En de rest van Nederland bestaat uit meer dan die 500.000 mensen die afstemmen op de Publieke Omroep van Shula Rijxman. 

Meer méér méér Thierry. Meer méér méér Forum.

En kap met die stomme Fortuyn vergelijkingen. Jullie snapten het toen niet, jullie snappen het nu niet en jullie zullen het nooit snappen. Thierry Baudet is niets anders dan zichzelf en blijkbaar herkent een gigantisch groot deel van Nederland zichzelf in Thierry. 

Eat that Jinek. 

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!