Ebru Umar

Naming and shaming #NOT

Het blonde grietje dat opriep Thierry dood te schieten heeft geen naam. Ze is blond, ze is 21, ze komt uit Nijmegen, ze is Antifa en zingt ‘PAF!’. Verder is ze anoniem. Nergens is meer informatie te vinden over haar, haar voornaam is onbekend, haar achternaam is geeneens een hoofdletter. Ze zegt ‘sorry’ en komt ermee weg. Dóóóórrrr met haar leven. NEXT!

De universiteitsdocent die zich afvroeg waar Volkert was, werd gelyncht. De kans is groot dat hij nog steeds thuis zit. Dat die stomme Facebook post invloed op zijn leven heeft, zowel nu als hoe hij dat in de toekomst wil inrichten, staat buiten kijf. Google die man en hij komt naar boven: ‘o ja, dat was jij’.

De voorlichter van Kajsa Ollongron die alle Forumstemmers verwijt de ziel van de Nederlandse samenleving te willen doden, heet Vital Moors. Of hij op non actief gesteld is en thuiszit, gelijk de universiteitsdocent, is onbekend. Zijn tweet is verwijderd. En dóóór. NEXT!

Drie pogingen tot het uitoefenen van vrijheid van meningsuiting, drie verschillende reacties. Waarbij Nederlandse media ervoor kozen om er maar één onder de bus te gooien. Volgens de letter van de wet deden die drie niets anders dan waar wij ons als vrij land op voorstaan: hun mening uiting. En ondanks dat het blonde grietje het verwerpelijkst was in haar uitingen, komt zij er het makkelijkst mee weg.

Antoinette Scheulderman is ook blond.

De vraag is wanneer emancipatie ook doordringt tot de lynchmob: als je zo dapper bent een mediamaagd als universiteitsdocent monddood te maken en z’n carriere aan gort wilt helpen, heb dan het lef om dat met álle blonde wijven óók te doen. Ongeacht of ze ‘one of you’ MSM is en ongeacht of ze 21 en dus jong en zielig is.

Oh, en pak dan meteen die voorlichter van die andere blonde vrouw aan. Of gelden er soms andere regels voor medewerkers van ministers? Zijn jullie soms bang dat ze geen interview meer wil geven of in die programma’s wil optreden waar jullie het verlengstuk van diezelfde blonde vrouw zijn?

Newsflash: er komen verkiezingen aan.
Maar ja, dat zien jullie natuurlijk ook niet aankomen.

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!