Ebru Umar

Aanslag op de Rechtsstaat

Sinds begin dit jaar is Christa Wiertz President van de rechtbank in Amsterdam. “„Wij zijn geschokt, ongeloof overheerst. Je kunt zeggen dat dit een aanslag is op de rechtsstaat.”

 „Met deze brute moord is een grens overschreden”, aldus korpschef Erik Akerboom.

De moord op advocaat op Derk Wiersum ís een aanslag op de rechtsstaat. Er ís een grens overschreden. Dezelfde grens die in 2004 al werd overschreden door de moord op Theo van Gogh. De aanslag op De Telegraaf. Schietpartijen in Amsterdam. “Vergismoorden”. Onthoofding op de Amstelveense weg. Een verwarde automobilist voor CS. Aanvallen op en pesterijen van homo’s. Intimidatie van vrouwen. Inburgering van eerwraak. Verspreiding van salafistische leer op scholen en in moskeeën. De lange arm van Erdogan. 

Al deze aanslagen op de rechtsstaat kunnen gepleegd worden omdat onze overheid de medemensen van de islamistische persuasie niet aanpakt want tja,  respect voor cultuur, vrijheid van godsdienst en andere onzin waarvan angst voor geweld en repressailles de enige terechte terughoudendheid zou mogen zijn. Zelfs dan is het bijzonder dat er eindeloze energie gestopt kan worden in een verwarde man die een waxinelichtje op een verkeerd moment naar een verkeerd rijdend object weet te gooien of een politicus die zich afvraagt of we meer of minder van dat criminele mocrotuig willen. 

Alleen politici in Den Haag zijn nog dagelijks geschokt; en sinds gisteren de President van de rechtbank in Amsterdam. Dat de woorden van de politicus een grotere aanslag zijn op de rechtsstaat dan de gewelddadige en dodelijke daden van islamitisch tuig, is allang geen schok meer voor de gewone Nederlander die al jaren dag in dag uit ervaart dat grenzen zijn overschreden. 

Ik wens de nabestaanden van Derk Wiersum sterkte met dit onnodige en gewelddadige verlies. 

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!