Ebru Umar

THUISWERKEN DOE JE ZO!

Ik snap niet zo goed dat iedereen het moeilijk vindt om thuis te zijn, maar ik snap wel dat niet iedereen een contactgestoorde columnist is. Dus dan maar eventjes wat tips om het thuisverblijf en werken zo aangenaam mogelijk te maken:

  1. Sta op! Dit lijkt een open deur maar heus: het is geen vakantie hé? Kom uit je nest en begin aan je dag. Slapen doe je maar als je dood bent.
  2. Stap onder die douche! Zoals sportfreaks zeggen dat je dat lichaam voor jezelf traint, zeg ik dat douchen voor jezelf is. Niets fijners dan kleren aan een schoon lijf aandoen.
  3. Dat gezegd hebben: waarom zou je de hele dag in je trainingspak lopen? Of in je pyjama? Daar word je vanzelf loom van en als ik het goed heb begrepen, moet iedereen toch nog werken. Dus hophop: schone kleren aan!
  4. Thuiswerken vergt niet alleen discipline maar ook een werkplek. De een kan het aan de keukentafel, de ander in afzondering. Vind die plek en ‘ga’ naar je werk. 
  5. Ga werken – doe het ook echt! Maak je to do lijst, pleeg je telefoontjes, leeg die mailbox, tik die stukken. Werk. De berging opruimen doe je maar in het weekend.
  6. Beweeg! Van zitten word je zóooo loom! Even naar buiten geeft lucht in je hoofd, dus pak dat rondje park/ plas/ bos/ stad zo lang het nog mag.
  7. En weet: de ene dag gaat alles beter dan de andere. Het heet leven. De muren kunnen op je afkomen maar dat doen die collega’s op kantoor ook  wel eens toch? Morgen weer een dag. Heus. 
  8. Wat je met je huisgenoten moet doen, weet ik niet. Dat moet je maar aan lotgenoten vragen.
  9. Wen er niet te veel aan. Ook deze periode gaat voorbij! 


“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!