Ebru Umar

Fophef du jour: bezoedelde vrijheid

Waarschijnlijk mag je het vandaag geen #fophefdujour noemen maar heet het ‘onsmakelijke actie’ – waarmee het natuurlijk meteen weer wél de fophef du jour is. Tja. De man hoeft maar iets te doen en iedereen is boos – dodelijk vermoeiend, die iedereen. Niet de man.

De man tart, sart, redeneert en houdt spiegels voor waarbij vooral degenen die niet open staan voor een andere mening, blik of standpunt, in woede ontsteken. Ze vinden hem onsmakelijk, bombarderen hem tot nazi en sluiten hem uit als gesprekspartner. Het gevolg: de man heeft niets meer te verliezen, wat zal hem andermans mening als ‘onsmakelijke actie’ boeien?

De man is politicus tegen wil en dank, heeft de last resort voor iedereen die wél een inkomen nodig heeft maar géén fatsoenlijke baan aangeboden krijgt, omarmt en steekt zijn minachting voor de ambtsgenoten niet onder stoelen of banken. Het journaille hapt op elke scheet die hij laat – hetgeen meer zegt over het journaille dan over de man die sart omdat het kan.

Kinderachtig? Dat kan. Ware het niet volksstammen kiezers net zo kinderachtig zijn en de man wél serieus nemen. Dat negeren is een gevaarlijke grap. Want de persoon die nooit belangrijk gemaakt zal worden omdat unaniem besloten is hem uit te sluiten, heeft niets meer te verliezen behalve zijn vrijheid.

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!