Ebru Umar

Rosanne ‘cancelculture’ Hertzberger

“Iemand die broodroof en censuur als optie ziet om haar onwelgevallige meningen uit de wereld te helpen, heeft niets te zoeken in de Tweede Kamer. Zeker niet bij een partij die zich zegt te verzetten tegen de praktijken van een onderdrukkende en bedreigende overheid”. Geschreven én gepost door Bart Nijman op Linkedin.

Wat kun je daar nog aan toevoegen? Behalve dan dat de dubbele moraal met betrekking tot de cancel culture misselijkmakend is? Je mag in dit land álles zeggen in MainStream print, MainStream staatsomroep – mits je maar behoort tot een selecte doelgroep van ‘ons soort deugende mensen’ en de juiste moraal aanhangt. Laten we even op een rijtje zetten wie in dit land wél hun gang kunnen gaan, zonder dat de cancel culture er ook maar vat op krijgt.

Antoinette ‘Waar blijft die sniper’ Scheulderman

De journalist die tot de inner circle van de Linda.-gutmenschen behoort, werd uiteraard niet gecanceld want tja, in de zichzelffeliciterende kringen is dit nou eenmaal de gangbare, goedgekeurde mening. ‘Ja iemand moet het zeggen,’ zal het ongetwijfeld benoemd zijn. ‘Haal maar weg, zand erover’, was de approach. En de dag erop presenteerde de blonde Rotterdamse alsof er niets aan de hand was, de opening van het IFFR – het International Film Festival Rotterdam. Zo gaat dat, met ons soort mensen hé. Dan wordt je niet gecanceld om je foute juiste mening, maar krijg je geld toe.

Kauthar ‘ik ben geen lid van de moslimbroederschap’ Bouchkallikth

Of je nou lid bent van de moslimbroederschap of niet, of je diepgewortelde moslima bent of niet, of je meent dat vrouwen pas deel mogen nemen aan het leven met een stuk stof op hun hoofd waarmee ze hun vrouw-zijn benadrukken in plaats van onderdrukken: je gaat je zalige gang maar. Maar deelnemen aan een demonstratie waarbij je davidsterren op hetzelfde bord plakt als een swastika? Een blanke kaalgeschoren man zou niet alleen de geeuwhonger verdienen maar ook door het slijk gehaald en gecanceld worden. Gelukkig is Kauthar een huppelkut van de islamitische persuasie, met een hoofddoek op haar kop en een haatblik in haar haar ogen. Achter dat soort types staat de linkse politiek als een huis. Vandaar dat Kauthar niet alleen dikke twee jaar meer dan een ton verdiende als kamerlid voor GroenLinks, maar straks ook nog eens een paar jaar tonnen aan wachtgeld mag opstrijken. Het kan allemaal maar in dit land. Wat een rijkdom!

Soumayah ‘ik was ooit terrorist’ Sahla

Politiek is niet alleen een vluchthaven voor berooide columnisten maar vooral voor (ex/ wannabe) terroristen. Moet je wel vrouw zijn natuurlijk. Soumaya Sahla, niet te verwarren met haar zus Fonda Salah op wie we nog terugkomen, was de oogappel van Frits Bolkestein, die er een hobby van maakte om vrouwen van de islamitische persuasie te groomen. Een soort Marco Borsato maar dan anders. Sinds 2011 adviseerde ze de VVD als ‘de-radicaliseringsexpert’, nadat zij zelf het moslimfundamentalisme had afgezworen. Ach ja, tweede kansen, je gunt ze natuurlijk (niet) iedereen. Maar zeker wel alle moslima’s want tjonge jonge jonge toch, wat zijn die meiden toch dapper! Zonder hoofddoek op strijden ze tégen de islam en vóór vrijheid, mét hoofddoek op tégen moslimhaat en vóór vrijheid. Wat we hiervan leren? Moslima’s strijden. BRAVO! Hoofddoek is vrijheid. EGWEL!

Fonda ‘ik zit graag achter Wilders’ Sahla

Er heerst een diepe overtuiging dat niemand verantwoordelijk is voor de daden van familieleden. Dus dat Kauthars familie diep in de moslimbroederschap zit, mag je haar niet aanrekenen. Nee, Kauthar is het padvindertje dat oude dames helpt oversteken. En dat de zus van de veroordeelde terroriste Soumaya Sahla eruit zit als de onveroordeelde terrorist, mag je haar ook niet kwalijk nemen. Iets met vrijheid. En overtuiging dat vrouwen en hun vrouwelijkheid uitgegumd moeten worden. Natúúrlijk mag zo een figuur vrouw plaatsnemen in de Tweede Kamer, gewoon, in de buurt van Geert Wilders. Want islamitische terroristen, dat zijn de anderen.

Marcel ‘ik kan niets maar ben man, blank en heb een sonore stem’ van Rosmalen’

Hey, columnisten mogen álles zeggen en schrijven maar het is frappant dat als de een de woorden uitspreekt, hij daarvoor staande ovaties krijgt en de Publieke Omroep als platform heeft. En NRC. Mensen tot op het bot beledigen mag, vooral als het mensen zijn die door de MainStream toch al gehaat en verafschuwd worden. Dat de columnist over wie we het hebben een blanke man van middelbare leeftijd is, heeft daar natuurlijk niets mee te maken. Dat oude blanke mannen de norm zijn voor de goede moraal en maatstaf voor ethische kwesties, ook niet. Nee, natuurlijk niet. Vandaar dat we allemaal bij de Publieke Omroep én in kranten een podium hebben onze zakken kunnen vullen. Niet dan?

Özcan ‘ooit was ik crimineel nu een brave Turk die kan opzitten’ Akyol

Oh de troetelturk der troetelturken! Ze zochten bij de Publieke Omroep een arme Turk die erbij wilde horen en vonden die in de vorm van een man uit Deventer. Hij heette Özcan maar omdat niemand dat kon uitspreken (bedankt hé, ouders!) werd dat Eus. De marketingmachine van Prometheus deed z’n werk (het blijft knap) en deze mompelde apologeet van een crimineel is de troetelturk van de mediawereld. Wat helemaal prima is hoor, maar ik wacht nog steeds met smart op de eerste Nederlandse crimineel die ‘gered’ moest worden uit zijn milieu. Doe es een leuk kaalkopje redden, mannetjes en vrouwtjes van de TV en het AD? Waarom niet? Omdat die wél verstaanbaar maar toch ook verhaspelend Nederlands spreekt?

DIlan ‘ik kwam met een bootje’ Yesilgöz

De ene Nederturk mag nog geeneens een kop koffie met Thierry Baudet drinken, de ander mag onder het goedkeurende oog van NRC en alle andere andere staatsmedia liegen over niet alleen haar vluchtverhaal maar ook over de kabinetsval. Natuurlijk waren de nareizende asielzoekers aka het onwaarschijnlijke aantal migranten de oorzaak waarom de VVD de stekker uit het kabinet trok. Maar opeens zei Dilan dat dat niet zo was. liegende politici, ze komen er ver mee. En Dilan komt van ver: GroenLinks, de SP en PvdA: geen enkel probleem als je haren maar geföhnd zijn. Hoewel, dat zijn die van Yesim Candan ook. Maar partijhoppen is pas een asset, als je het Forum hebt overgeslagen.

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!