Ebru Umar

DOE JE PLICHT: HOU DE VVD VER VAN DE MACHT

Nogmaals: het zijn geen premiersverkiezingen. Maar als je ervan uitgaat dat je de premier wordt, als je hooghartig de ander wegwuift omdat je hem geen ‘premier van alle Nederlanders ziet worden’ of ‘Nederland in het buitenland ziet vertegenwoordigen’, verdien je het om op je plek gezet te worden.

Nog los van het feit dat Dilan Yesilgöz nu al geen actieve herinnering heeft aan de jaren dat de VVD dit land regeerde. Hoe kún je geen verantwoording willen nemen voor de asielcrisis (alleen maar VVD luitjes op die post), voor het toeslagenschandaal (de belastingdienst was ook al een VVD bolwerk), het leed dat Groningers is aangedaan (de naam Kamp is al regelmatig gevallen maar vergeet Erik Wiebes ook niet) of het idiote gedrag van Christianne van der Wal met haar ‘stikstofcrisis’? Hoe kún je? Hoe kún je wegkijken, hoe kún je 180 graden andere onzin uitkramen dan waar de VVD naar gehandeld heeft de afgelopen 13 jaar en hoe kún je in hemelsnaam denken dat je goed bezig bent door te liegen en bedriegen?

Waarom ik zó hard ben voor de VVD? Het is simpel: van mijn eigen bloedgroep verwacht ik meer. Verwacht ik rationaliteit, integriteit, en een handelen wat goed is voor Nederlanders, in plaats van voor hun eigen ego, cv en bankrekening. Ik ben er al zo lang klaar mee én élke verkiezing weer krijgen ze me toch op de kast. Leugens, die door journalisten niet worden geadresseerd. Als Yesilgöz zegt dat Wilders Nederland niet zou kunnen vertegenwoordigen en er niet is voor alle Nederlanders, moet dan de vraag niet zijn hoe zij dat wél denkt te kunnen? Slachtoffers van de belastingdienst, slachtoffers van de aardbeving in Groningen, slachtoffers van asielzoekers, slachtoffers van de klimaatcrisis? Hoe denkt Dilan Yesilgöz deze mensen te kunnen vertegenwoordigen? In wélke wereld ben je zo hautain, zo arrogant, zo ván de wereld dat je die onzin uit je strot krijgt? 

Er zijn mensen die niet stemmen maar nee, het is een zegen dat we in een ‘democratie’ leven. Een schijndemocratie want in coronatijd bleek wel dat de VVD, samen het CDA én vrijwel alle andere partijen Nederlanders ophokte, bedreigde met vaccinaties en totaal niet naast of voor ons te staan. In coronatijd bleek dat ze het wel heerlijk vonden, ons uit de weg te hebben en ja: het is onze eigen schuld dat makke gedrag. Nu wil niemand er meer over praten, het was een oorlog waarbij de massa fout was en wegkijken, zelfs in politiek Den Haag, gesteund werd én wordt, tot op de dag van vandaag.. 

Het is tijd dat we het anders gaan doen. ANDERS. Met ANDEREN. Dat is dus niet het grootste liegebeest weer de grootste maken maar de door de grootste en co meest verfoeide partij op het schild te hijsen. Het is tijd voor verandering. Het is tijd voor Nederland. VOOR NEDERLAND. Tijd voor alle anderen, van BBB tot BVNL, van JA21 tot FvD. ANDEREN. Mijn stem ging naar Fleur Agema. Mijn stem gaat al jaren naar Fleur Agema. Het zijn geen premiersverkiezingen maar ik zie Fleur Nederland prima in het buitenland vertegenwoordigen. En ook premier van álle Nederlanders zijn. Haar wél. En Geert ook trouwens. 

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!