Ebru Umar

The morning After: Man up Nederland

Het is interessant hoe democratie een tóp idee is – mits het jouw eigen idee is. EN om jezelf gaat. Als de tegenpartij wint, gaan ze janken bij de Publieke Omroep/ BNNVARA, denk je dat Amnesty gehackt is en moet je in Utrecht opeens hand in hand om een stadhuis gaan staan.

Enkel en alleen omdat de meerderheid van de kiezers met een overweldigend verschil gestemd heeft, in een democratische rechtstaat, op een legale partij onder aanvoering van een man die al twintig jaar beveiliging nodig heeft vanwege fatwa’s uitgevaardigd door de islamitische wereld.

When in Rome…

Het werd tijd dat Geert Wilders de grootste werd. En ondanks het gejammer bij de Publieke Omroep of andere ‘politici’ is Geert Wilders de énige die migranten serieus neemt, net zo serieus als Nederlanders. Geen gepamper, geen ge-ach en wee, geen mateloos begrip voor de eigen cultuur en identiteit. We leven in Nederland, when in Rome do as the Romans do. Voor de taalkundig uitgedaagden: in Nederland gedraag je je zoals Nederlanders zich gedragen. Wat heb je hier te zoeken, als je aan je eigen cultuur wilt vasthouden? Had je dan niet beter thuis kunnen blijven? Wat zoek je hier, als je vrouwen wilt onderdrukken, de islam wilt belijden, op Erdogan wilt stemmen, IS en Hamas wilt steunen? Wat zoek je hier, als je geweld pleegt richting de autochtone bevolking, de taal niet wilt leren en het zalig vindt om te rellen – omdat het kan? Het is óók óns Nederland, niet alleen van de geimporteerde en zeker niet alleen van de lui die de geïmporteerden beschouwen als zieligheidscultus.

Het filmpje van die mevrouw die juichend zei dat ze zo blij was dat Wilders heeft gewonnen, is geen uitzondering. Ook niet-blanke mensen, ook moslims, willen hún Nederland weer terug. Terug uit de houdgreep van de zieigheidsindustrie, terug uit de houdgreep van de islamapologeten, terug uit de houdgreep van de publieke omroep waar het enige publiek het belastinggeld (en dus de politiek) is. 600 miljoen euro op jaarbasis en geen idee van wat zich afspeelt in de samenleving: dát is de publieke omroep.

Nederland is aan de beurt

Het is de beurt van twee miljoen en meer Nederlanders, die klaar zijn met lieden, die de politiek gebruiken om hun eigen belachelijke plannen door te drukken. Klaar met stikstofgedoe, klaar met oorlogsgedoe, klaar met toeslagenaffaire niet oplossen, klaar met Groningers negeren, klaar met oneliners en inhoudsloos gekakel. Klaar. Het is de beurt aan Nederland. Nederland is aan de beurt. Het is even schrikken maar na de dertienjarige autocratie van Mark Rutte en zijn VVD, blijkt Nederland tóch een democratie te zijn. Eat that Publieke Omroep, Grachtengordel en luitjes die te dom zijn om iets anders te kunnen dan de ‘politicus’ uithangen.

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!