Ebru Umar

“De grote bezorgdheid over de verkiezingsuitslag is logisch” #standpuntNL

De stelling van StandpuntNL was vanochtend verbazingwekkend: “De grote bezorgdheid over de verkiezingsuitslag is logisch”.

Wie verzint die stelling? Zou het niet normaal zijn om te stellen: De grote bezorgdheid over de verkiezingsuitslag is ONLogisch? En dus deed ik wat ik nooit deed maar vanaf nu elke dag ga doen: bellen met standpunt.NL (het nummer is 0800-1101 btw, bel ze gewoon, elke dag).

‘Nee jouw mening is al op de radio’

Er keurige publieke omroeploonslaaf nam op en wist niet hoe snel ie me moest ophangen. Wat is je menig, werd er nog gevraagd. Nou, dat die stelling anders had gekund. Dat jullie de democratie alleen waarderen als het jullie uitkomt. Dat jullie mensen opzij zetten.

Dat laatste gebeurde ook. Mijn mening werd al door de inbeller van dienst vertolkt, dus nee, niet nodig. Grappig is dat: álle inbellers zeggen precies hetzelfde, of het nou voor of tegen is. Maar nee, ik mag niet gehoord worden. Abdelkader Benali wél – omdat die man een paniektweed de wereld instuurde en uiteraard daarna opgetrommeld werd door de Publieke Omroep om als woordvoerder van bezorgde Marokkanen te dienen. Maar iemand die het vertolkt wat meer dan 2.5 MILJOEN kiesgerechtigden zegt, óók columnist is, óók een etnische afkomst heeft maar vrouw én welbespraakt met de verkeerde mening, die moet uitgesloten worden.

Vrouw en hysterisch

StandpuntNL zal zeggen dat ik hysterisch was. Dat is wat ze zeggen over vrouwen. StandpuntNL zal zeggen dat ik geen recht heb op een reactie: dat is helemaal waar. IK heb geen recht op een reactie. Abdelkader Benali wél. StandpuntNL én de Publieke Omroep discrimineren: wie niet hun bloedgroep is, wie niet hun mening aanhangt, wie wijst op democratie én de foutheid van de stelling moet monddood gemaakt worden.

De Publieke Omroep kiest partij – van het belastinggeld van twee miljoen Geert Wildersstemmers.

BTW, de vertegenwoordiger van de moskee zei precies waar het op stond: we leven in een democratie, laat Geert Wilders bewijzen dat hij een democraat is.

Moeilijk he, StandPuntNL.

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!