Ebru Umar

#Kiezersbedrog

48 uur na de verkiezingen heeft de VVD al geen actieve herinnering meer aan de verkiezingsbelofte. Dilan staat niet naast je, Dilan weet niet eens meer waar het kabinet op geklapt is, Dilan wil helemaal niet dienen. Het Nieuwsuur interview was beschamend. Ook omdat Marielle Tweebeeke niet ophield met meedoen aan het toneelstukje: “Hoort u wel wat u zegt? U draait, en liegt en fabuleert van alles. Hoe voelt dat nou, om kiezersbedrog te plegen?” Had het interessant kunnen maken.

Kiezer (Nederlander) genegeerd

Weinig politici houden zich aan hun beloften uit de verkiezingstijd of zelfs erna. Maar ondanks dat het onderwijs met de dag minder wordt, is het volk niet helemaal gek. Je wilt de asielstoom beperken: doe dan! Je wilt de de burger dienen? Doe dan! Je wilt naar het volk luisteren? Doe dan! Jammeren dat je onvoldoende naar de kiezer hebt geluisterd en dit als een Mea Culpa uitschreeuwt maar er niet naar handelen is nóg vetter kiezersbedrog. Terwijl de kiezer SCHREEUWT dat je je beloftes moet waarmaken, haak je af. Als er vanmiddag verkiezingen zouden zijn, zou de VVD het CDA achterna gaan: vijf zetels is nog een grote gok.

Marionet Dilan

Iemand noemde Dilan Barbie maar de waarheid die pijnlijk duidelijk wordt, ligt toch dichter bij een marionet. Dilan kan niet veel meer dan oneliners en inhoudsloze teksten opdreunen die haar door de VVD-voorlichting worden aangegeven. Ze is tekstvast zoals we gisteren tot vervelens toe hebben mogen ervaren maar tóch deed Rutte het met net iets meer overtuiging. Daardoor kon hij niet alleen een kabinet laten klappen door zogenaamd de asieltoestroom te willen verminderen, maar nu de mogelijkheid ertoe bestaat om dat ook werkelijkheid te laten worden, tóch af te haken. Want het wordt geen werkelijkheid, niet onder Rutte, niet onder zijn VVD’s Watch. Hij kan tot Sint Juttemis demissionair blijven. Applaus voor Dilan!

Geföhnd Gansje

Soort van medelijden is gepast: Dilan is genaaid door de VVD. Dilan is in de mooie plaatjes getrapt, is in haar eigen verkiezingsposter gaan geloven en Dilan sprak het niet uit maar droomde er wel van: van het vluchtelingenbootje naar het torentje. Een mens mag dromen. En dan nu kiezersbedrog. Medelijden? Leedvermaak. Dilan heeft nooit willen dienen. Dilan heeft ons allemaal genaaid. Niet alleen de VVD-kiezer maar ook de rest van Nederland. En nu maar hopen dat al die asielzoekers daar geen voorbeeld aan nemen en zich aan Dilan zullen optrekken.

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!