Ebru Umar

Politieke Spelletjes

Nog geen tien dagen na de verkiezingen is ‘het paard op de wagen’ zoals ze bij de Publieke Omroep niet ophouden te zeggen. Het is een schandalige uitdrukking die doet vermoeden dat de formatie een spel is. Als politici zich gedragen als spelende kinderen, aan wie is het dan om ze terecht te wijzen dat het land roept? En dat het demissionaire kabinet niet langer aan mag blijven? De kiezer heeft gesproken, door spelletjes te spelen blijft de kiezer nog langer aan kant – en dat is precies wat de kleuters lijken te willen. En radio, tv en grachtengordelbodes vinden het allemaal prima.

En dat terwijl er eigenlijk maar een paar vragen zijn:

  1. Wanneer beseft Dilan Yesilgöz dat ze een marionet is?
  2. Wanneer beseft Frans Timmermans dat de Nederlandse kiezer hem niet moet?
  3. Wanneer beseft Pieter Omtzigt dat het nu wel klaar is met dat gejengel. Ga werken man!

Alle punten gaan deze week naar Caroline van der Plas, die als enige de juiste woorden had om de kleuters terecht te wijzen.

Peilingen

En dan verbaasd zijn dat de PVV deze week 42 peilt bij Maurice de Hond. Het wordt een onterecht lange formatie en kiezers zijn niet gek. We weten allemaal door wie dat komt: Dilan Yesilgöz en Pieter Omtzigt. Met bonuspunten voor de Publieke Omroep: in plaats van te eisen dat ook politici hun werk doen en het land dienen (dĂĄt is hĂșn werk), spelen ze het spel mee en gooien ze olie op het vuur door Geert Wilders te blijven demoniseren en zijn stemmers te blijven stigmatiseren. Nogmaals: wij zijn niet gek. We onthouden ĂĄlles. En we zien dat dit schandalige gedrag voor jullie niets meer dan een spel is.

Terug naar

“Vrijheid is alles”

Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen.

De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!

Support Ebru via BackMe.org

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en versterk mijn stem!

En volg mij op de socials!