Logo Ebru Umar

Dit is niet mijn weekend mensen, ondanks dat ik niet in een guur land wakker werd. Nee, mijn problemen hadden een iets aardser karakter: er zaten te weinig uren in de dag. Daarbij ben ik net twee nieuwsbrieven kwijtgeraakt; in plaats van op save te drukken, klikte ik achteloos op die andere knop: delete. Aardse zaken; alles beter dan bij #OP1 werken of zo wereldvreemd zijn dat je in NRC moet concluderen wakker te zijn geworden in een 'guur land'.

Over de column van de man van Rosanne Hertzberger moeten we het echt even hebben. Het schijnt stilistisch prachtig te zijn, maar waarom voelt het dan als een trap na? Zoals alleen de bovenonsverhevenen kunnen geven? Want ik ben niet wakker geworden in een guur land. Met mij zijn miljoenen PVV-stemmers niet wakker geworden in een guur land. En dan komt zo'n Pipo janken dat hij en de zijnen niet luisterden naar mede-Nederlanders? Wat wil je nu, een lolly? Terwijl je ons, jarenlang weggezet als fout-Nederland, toebijt wakker te zijn geworden in een guur land? Jalouzie de métier concludeerde iemand op Twitter. Waarom zou ik jaloers moeten zijn op de man van Rosanne Hertzberger die één keer in zijn carrière een een clickbait schrijft - over de rug van PVV-stemmers en hardwerkend Nederland?

En nee. Met hardwerkend Nederland bedoel ik niet Sven Kockelman en zijn 'bij dag en ontij' werkende redactie. Dat is je werk, gast. Het heet: journalistiek. Geen wonder dat niemand naar #OP1 kijkt.

Dan ga je toch wat anders doen?!

Het gejank van Sven, Fidan en de rest

Bij WNL in de kantine zei Fidan dat ze in het bijzijn van andere mensen had gehoord dat de NPO Wilders groot had gemaakt en ze een links-progressief blok zouden moeten voren als NPO. Ik denk dan: noem naam en rugnummers. En de NPO een links-progressief blok vormen? Dat zijn ze toch allang?

Zo leuk is het bij de NPO

In de podcast van Mischa Blok

Aardige griet hoor, Mischa. Had zeker de memo niet gekregen dat Ebru Umar niet uitgenodigd dient te worden. Ik was zeer aimabel, ondanks dat de NPO-goegemeente daar anders over dacht. Maar ook na dit bezoek dacht ik: blij dat ik hier weer weg mag. Absolute life goal: Tony Chocolonely met m'n eigen naam erop. Hoe cool is dat!

Lezen jullie NieuwRechts?

Ik leef helemaal niet in een guur land

Toegegeven, de foto is wat zomers maar is genomen op de Kralingse Plas in Rotterdam. Niets guurs aan. Toen niet, nu niet, morgen niet. En dat de man van Rosanne Hertzberger Nederland anno nu omschrijft als 'guur land' is een gotspe zoals ik schrijf in mijn column voor NieuwRechts. Als een asielzoeker het zou zeggen, zouden we hem allemaal toebijten op te rotten naar zijn eigen land. Maar de man van Rosanne, nee, die kan het hoor. Benoemen wat er mis is in Nederland. En zo mooi stilistisch ook. Het enige wat ik me afvraag is of de man van Rosanne Hertzberger misschien funderingsproblemen heeft. Dat kost snel 1.5 ton en ja, dan wil je wel een baantje hebben in het land van Wilders. Misschien zijn de zonnepanelen kapot. Kan ook. Maar daar heb je helemaal niets aan, in een guur land. 

DEEL en MAIL!

Ook deze week is de regelmaat ver te zoeken. Maar even de upside: er is weer een nieuwsbrief verzonden! En ook nu kun je me weer mailen voor je peptalk, feedback en steun: ebru.umar@gmail.com - en ja, ik mail terug.

Super dat je je hebt ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, zeg het voort, geef het door - waardeer ik zeer. En ja, de nieuwsbrief is hartstikke gratis. Mocht je het willen, kun je ook via backme een abonnement nemen en een donatie doen. Mag, hoeft niet. Maar Turk de kat en ik kunnen dat prima waarderen!


facebook  twitter  linkedin  instagram 
Support Ebru via Backme.org


© Ebru Umar - Beeld bovenaan: Pablo Delfos