Logo Ebru Umar

Het was de week dat Martin Bosma tot kamervoorzitter werd gekozen maar niet nadat bleek dat toch een groot aantal kamerleden niet eens in staat is om een naam van een kandidaat foutloos op een briefje te schrijven. Waardoor er in de eerste én tweede ronde van de stemming, ongeldige stemmen in de bus eindigden. Ook begrepen sommige kamerleden niet dat je uiteindelijk moet stemmen op Martin Bosma of Tom van der Lee, niet op iemand die niet verkiesbaar is. Stem dan niet, in plaats van zo opzichtig te willen laten zien dat je deugt. Kleuters zijn het. En nee, niet iedereen hoeft het gymnasium afgerond te hebben maar come on: als je als kamerlid niet eens foutloos aan een stemming kunt meedoen, wat mogen we dan wél van deze amateurs verwachten? Enfin, Martin Bosma heeft de voorzittershamer te pakken, de rest is klein bier.

Of niet natuurlijk. Ik blijf erbij: het parmantige gejank dat de NPO een links bolwerk moet worden? Niets van gemerkt dat het dat nog niet zou zijn. Het meest pathetische was wel het gejank van Ed Nijpels bij #OP1. Het ging erom dat je 'politiek fatsoenlijk in de wedstrijd' zit. Hé Ed, de toeslagenouders belden: ze willen graag hun kinderen terug. Ook de Groningers belden, Ed. Ze willen hun huizen gerepareerd. De mensen in Ter Apel belden ook maar die kregen een in-gesprek-toon. Niet Wilders en Bosma ontbreekt het aan staatsrechtelijke ethos, maar toch echt de VVD. De club van Ed Raket, waarvan Mark Rutte de premier is. Hoe krijgen die mensen het toch uit hun strot?!

Prikkende tranen

Uitgesloten, weggehoond en gestigmatiseerd

Mensen die niet uitgaan van iemands kwaliteiten, kunde en talenten, maar die de PVV-stemmer kwaliteiten toedichten die de GL/VVD/ D66/ etc machthebbers in hun eigen zieke hoofd hebben. Gelukkig zijn de times a-changing. We gaan nog heel veel plezier beleven aan alle huilsessies op tv, radio en debatcentra. 

Demissionair: da bomb

Dit kabinet moet weg, verander verdomme de wet

Demissionair MinPres Rutte die prima meent 17 miljard euro uit te kunnen geven, demissionair staats Eric van den Burg die prima doorgaat met de spreidingswet. Het wachten is wat de demissionaire bloemschoen nog over ons uitstort. Ons staatsrecht moet anders: meteen wegwezen na verkiezingen. Meteen. 

Dilettant Dilan

Schizofrenie: vorm verdomme dat kabinet

Natuurlijk is Dilan Yesilgöz niet ontslagen omdat ze als kamerlid een andere mening had over de spreidingswet dan als minister van Justitie. Dat soort dingen overkomt alleen niet-VVD'ers met een afwijkende mening. En lang verhaal kort: die spreidingswet komt er gewoon. Want dat demissionaire kabinet, heeft meer macht dan een gewoon kabinet. Ze kunnen niet nog een keer weggestuurd worden. Rutte lachte er nog bij toen hij dat uitlegde. Bij de vorige val.

Nog even dit

Er komt een dag dat we zullen ontdekken dat deze EU een uitvinding van AI is. Dat gezeur, getreiter, gejank, geslachtoffer - dodelijk vermoeiend. Dat zoek je zelfs niet achter een hoofddoek van de Nederturkse persuasie. We hebben in Nederland vrijheid van meningsuiting. De enige die ervoor zorgt dat de moeder van deze hoofddoek 'kopvod' genoemd wordt, is ze toch echt zelf. De teksten schrijven daarentegen, dat is nog maar de vraag. 

DEEL en MAIL!

Mijn nieuwsbrief krijgt steeds meer abonnees, dat is echt super! Het nieuwsbrievenplan krijgt vorm en de regelmaat gaat komen zodra de agenda is leeggeveegd. Gelukkig komt die leegte er snel aan! Tot die tijd kun je me weer mailen voor je peptalk, feedback en steun: ebru.umar@gmail.com - en ja, ik mail terug.

Voor de volledigheid: ja, de nieuwsbrief is hartstikke gratis. Er zijn ook altijd weer lezers die hun waardering willen uitspreken via een donatie of backme abonnement. Dat is zó lief: het mag, hoeft niet. Maar Turk de kat en ik kunnen dat prima waarderen! Tot de volgende, heb een goeie week!

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Support Ebru via Backme.org


© Ebru Umar - Beeld bovenaan: Pablo Delfos