Logo Ebru Umar

Ja de kop van 2024 is eraf en de samenvatting is dat het wel prima gaat. Persoonlijk heb ik twee voornemens: mijn agenda leeg houden en mijn suikerinname drastisch verminderen.  

De lege agenda is rustgevend. Er zit namelijk niets anders op dan na een heel leven toe te geven dat ik mensen, gezelschappen, vermoeiend vind. Als kind, puber, starter op de arbeidsmarkt en ook als volwassene kun je mensen moeilijk vermijden. Je hebt geleerd dat het hoort, je moet onder de mensen komen en mag niet alleen zijn. Je denkt dat het aan jou ligt, dat je moeite hebt met die drukte en zuigende energie van anderen. Je past je aan en bent blij als je een avondje alleen thuis bent. 

Maar na de eerste Qrona-lockdown was het niet meer te ontkennen: mijn hele leven had ik me aangepast aan wat sociaal wenselijk gedrag heet te zijn. Er was slechts een lockdown voor nodig om me terug naar de fabrieksinstellingen te brengen. Ik kan het niet meer, onder de mensen zijn. Dat wil zeggen: ik moet het doseren. En ik gá het ook doseren. De hele decembermaand lag ik na elke verplichting in puin, tot tranen aan toe. Het is klaar, ik ben te oud voor die onzin. In 2024 is mijn agenda leeg en ben ik alleen daar waar ik 1. wil zijn en 2. het naar mijn zin heb. Alleen zijn is niet erg. Alleen zijn is geen schande. Alleen zijn is rustgevend.

Over die suikerinname hebben we het een volgende keer. Behalve dan dat het een verslaving is. Anders dan een alcohol- of drugsverslaving raakt de suikerverslaving je omgeving niet maar is zelfmutilatie, wat overgewicht in wezen ook is, niet net zo erg? Zoals gezegd, een volgende keer. Voor nu: Theo, Khalid, Job en hoe kan ik het vergeten: Maarten Keulemans. 

QRONA-CHRONIQUEURMijn gezin wordt bedreigd en dat is jouw schuld

Zoals ze bij GeenStijl weten: het is allemaal hun schuld. Ware het niet dat ik de url #allemaalmijnschuld al jaren geleden geclaimd hebt omdat ik er een boek over zou kunnen schrijven. Over alles wat mijn schuld is. Vandaag is dus blijkbaar de bedreiging aan het adres van de familie van Maarten Keulemans mijn schuld. Drie woorden: Laat je nakijken.

Zet je schrap!


THEO DE MUSICAL deel I

Je kunt natuurlijk ook de dochter van Volkert van der Graaf een biografie over Pim Fortuyn laten schrijven. Dus zo gek is het niet dat de zoon van Job Cohen besloot over Theo te schrijven. It's a free country. Hoewel, met dank aan Jaap Cohens vader is het elke dag een beetje minder vrij geworden. Want zeg nou eerlijk: dit debat tussen Khalid Kasem en Theo van Gogh zou anno 2024 nooit meer op deze wijze gevoerd kunnen worden. 

Deze week bij NieuwRechts

Zesdehands autoverkoper heeft meer fatsoen dan politici en journalisten

Op zondagochtend schrijf ik een nieuwsbrief voor NieuwRechts. Het zit achter een slotje maar daar kan ik niets aan doen. Ik weet wel dat NieuwRechts een leuke club mensen is die boeiend nieuws brengen en waar ik graag voor schrijf. Kijk gerust even rond op de site!

Over de Ebruland-nieuwsbrief

Je kunt me lezen op X.com, op Linkedin of Facebook - ik ben niet overal even actief maar op zondag zoek ik de rust om mijn stukken te bundelen in deze nieuwsbrief.  Als je een abonnement neemt (ja, dat is gratis), krijg je dus het hele setje in de inbox. En mocht je denken 'das top, dat wil ik steunen' dan kan dat natuurlijk ook via backme. Ook BackMe-abonnees komen op de maillijst voor nieuwsbrief. Rest me alleen nog jullie de groeten te doen van Turk de kat. Ik durf het bijna niet te zeggen maar zijn karakter lijkt in álles op mij. Als je hem met rust laat, is het de liefste kat van de buurt.

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Support Ebru via Backme.org


© Ebru Umar - Beeld bovenaan: Pablo Delfos