Logo Ebru Umar

Omtzigt stapt op en Aboutaleb blijft weg: zo kun je de afgelopen week wel samenvatten. Om vervolgens te concluderen: Omtzigt blijft weg en Aboutaleb stapt op.  

Het zijn onze politici en we zullen het ermee moeten doen. Helaas. De poppenkast die (in)formatie heet, duurt voort. De waanzin die drugscriminaliteit heet ook. Dus kwam Aboutaleb behangen met microfoons en in zijn kielzog de pers, aan op Rotterdam-Zuid, waar een drugslab de buurt terroriseerde. Eerdere signalen was niets mee gedaan. En dan krijg je een grote boem. Waarom is er altijd pas urgentie nadat de bom ontploft is? Nadat er doden zijn gevallen? Het is niet zielig voor de drugscriminelen, het is zielig voor de buurt. Zij leven met dat tuig, tussen dat tuig. En nu in het puin. Voor wat betreft Aboutaleb, die zijn dienstreis maar Zuid-Amerika niet onderbrak: de man is een variant op Hoekstra, Kaag, Uslu en Kuipers. Mentaal allang opgestapt, fysiek bij functie elders.

Het is een verantwoordelijkheid, een politiek ambt, ongeacht of het lokaal of nationaal is. Dát het een verantwoordelijkheid is, lijkt niet tot de jongens en meisjes belastingslurpers door te dringen. De omhooggevallen NSC-zieltjes denken serieus de baas over Nederland te zijn door te weigeren met Geert Wilders te formeren. De hoogmoed, de superioriteit, de waanzin, de moraliteit: het is gekmakend. Dienen zul je, niet alleen verdienen. Niets van dat alles. Omtzigt taait af, bye bye, zwaai zwaai; nooit begrepen welke gek de naam NSC heeft bedacht. Het scheelt een letter met NSB - een feit waar iedereen over zwijgt - en de vraag is of die C niet een foutje is. Contracten sluiten je pas af nadat je in beweging bent gekomen; richting de informateur, niet de Achterhoek. 

MAAR NU EERST!Een rode kaart van Mart Smeets

Hilarische beelden in een niet zo hilarisch programma: fossiel Mart die beweert hoffelijk te zijn tegen vrouwen maar ondertussen een rode kaart uitdeelt aan Coen Verbraak omdat hij klaar is met vragen over vrouwen die onheus bejegend zouden zijn door hem. Wanneer. Komt. Er. Een. Verbod. Voor. Mannen. Boven. De. 50. Bij. De. NPO.??? PLEASE??

HET HOUDT NIET OP 

Respect voor de islam - KLAAR MEE

Zo klaar met dat gezeik van de islamjugend. Hoe kan het dat de politie het tuig niet in bedwang kan houden als ze hun werk willen doen, hoe kan het dat de politie 'respect' heeft voor boze jongeren in plaats van ze een draai om de oren te geven? Het einde is zoek, al heel lang. Waar kunnen we nog heen?

Nieuwsbrief! 

Schrijf je in!

De tijden dat ik een column in METRO schreef, zijn voorbij. Al lang ook. Ik mis de collegialiteit, de urgentie - dat iemand op dat stukje zit te wachten. En sinds ook POWNED de stekker uit columns trok, moest ik wel nadenken of ik dit nog wilde, schrijven. Was ik maar een lelijke oude man die politiek correct is en de huisturk wil zijn, dan zouden de klussen binnenstromen! Gelukkig ben ik mezelf, altijd, onder alle omstandigheden. En blijft schrijven het leukste wat er is. Vandaar de nieuwsbrief, naar een eigen fanbase - echt heel bijzonder. Tegelijkertijd ben ik de eerste om toe te geven dat ik de regelmaat nog moet vinden. Maar het begin is er! Je kunt inschrijven voor de gratis nieuwsbrief of een abonnement nemen waarmee je ook je waardering kunt uiten. Alleen maar mooi, ik waardeer het allebei zeer. 

Het wil niet doordringen

Verantwoordelijkheid nemen

Pieter Omtzigt 'leidt’ een fractie met varianten op Rosanne Hertzberger: twintig mensen met een mening. Dat die mening geen hond interesseert, beseffen ze niet. Dat je wegloopt omdat je van mening bent dat de andere partijen stom, niet rechtstatelijk laat staan grondwettelijk zouden zijn: gekmakend.

Tot slot

Het is inmiddels 2.5 maand geleden dat we naar de stembus zijn gegaan en politiek Den Haag regeert door alsof de kiezer niet gesproken heeft. Het is business as usual, we worden genegeerd. Tjeerd de Groot pest Caroline van der Plas - hoe dan, het kleuterschool gehalte is niet normaal groot - en iedereen gaat door alsof het normaal is. Dat is grensoverschrijdend gedrag: erbij staan en niets doen terwijl je weet dat het plaatsvindt.

Ja, we maken ons druk over Omtzigt maar dat is allemaal overbodig: tot Wilders 76 zetels heeft, gaat er in dat fakking Den Haag niets veranderen. Ja, Omtzigt kan dan wel opstappen en Aboutaleb kan wegblijven maar waar het Den Haag om te doen is, is dat wij afhaken. Godzijdank zijn ze te dom om te beseffen dat ze met dit gedrag exact het tegenovergestelde bewerkstelligen. 

Tot zover deze nieuwsbrief. Wil je wat kwijt, mail me op ebru.umar@gmail.com Met de groeten van Turk de kat (je kunt hem ook sponsoren hé!)

 

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Support Ebru via Backme.org


© Ebru Umar - Beeld bovenaan: Pablo Delfos