Logo Ebru Umar

Ja het moest er eens van komen, mijn eigen nieuwsbrief. Ik schrijf al twee keer per week een zakelijke, dat bevalt goed. En al jaren sluimert het in mijn hoofd: ik moet een nieuwsbrief. Ik moet een podcast. Ik moet schrijven. Ik moet wat dóen! 

Ik zal je zeggen: de verkiezingswinst van Geert Wilders en vooral de wanhopige reacties over het einde van de democratie die erop volgden, hebben me wakker gekust. Die brief is nú. De frequentie weet ik nog niet, het exacte format zal zich ook moeten wijzen. Maar één ding weet ik wel: van harte welkom in Ebruland!

 

Laten we beginnen 

De tere zieltjes van BNNBVARA hadden een group hug nodig!

Wisten jullie dat ze bij BNNVARA zo bang zijn voor democratie? Zo bang voor een objectieve kijk op de samenleving, zo bang voor Nederlanders? Ik wist wel dat BNNVARA groots is in het uitsluiten van mensen, in het belachelijk maken van mensen en in het cancelen van alles en iedereen dat niet ‘past’ in hun wereldbeeld.

Dat zij een bedreiging voor de samenleving zijn, dat weet ik al mijn hele schrijvende carrière.

Ik neem jullie daarom ook graag mee naar mijn ervaring met BNNVARA, naar mijn ervaringen met uitsluiting, naar mijn ervaring met onveilig gedrag: door BNNVARA medewerkers.

NEXT

"Dromen van 30, 35 Zetels (2017)"

Ooit in een ver verleden schreef ik voor Libelle - en ik zal je zeggen, ik deed dat met enorm veel plezier. Het liefst had ik gewoon een tuttebellencolumn geschreven maar helaas: dat mocht niet. Daar moet je Roos Schlikker voor heten, of Sylvia Witteman die hun dertien in een dozijn schrijfsels in elk vrouwenblad mogen kopiëren. Ik was daar niet goed genoeg voor. Of blond genoeg. Of weet ik veel wat.

Anyways, ik mocht wel jarenlang politici interviewen. En zo ook vele malen Geert Wilders. Hoe leuk is dit, een ontbijtje met Geert Wilders in het Kurhaus te Scheveningen. 

HIJ HEP GEWONNUH!

The morning after: MAN UP NEDERLAND

Het lijkt wel of ik ben wakker geworden in een crazy land, waarbij de Publieke Omroep  de democratie wil afschaffen omdat Geert Wilders gewonnen heeft.

Hoe is democratie een tóp idee maar alleen als jouw favoriete kandidaat wint? Amnesty over de kook, het OLVG ziekenhuis zet de boekenkasten alvast klaar en in Utrecht moet je opeens hand in hand om een stadhuis gaan staan. Crazy!

Delen en mailen!

Nou, de kop eraf. Het kan allemaal beter, qua layout, inhoud en ongetwijfeld frequentie maar we zijn er weer. Je kunt in- of uitschrijven voor de nieuwsbrief (inschrijven en doorgeven aan anderen is wel heel leuk), de nieuwsbrief is gratis, en je kunt me mailen voor je peptalk, feedback en steun: contact@ebruumar.nl.

En natuurlijk ben je van harte uitgenodigd om via backme een abonnement te nemen of een donatie te doen. Mag, hoeft niet. Maar. Turk de kat en ik kunnen dat prima waarderen!

Het is goed om terug te zijn mensen. TOP! Tot de volgende!

 

P.S. Niet vergeten te delen via de socials he! 

facebook  twitter  instagram 
Support Ebru via Backme.org


© Ebru Umar - Beeld bovenaan: Pablo Delfos