Logo Ebru Umar

De 'magere mannetjes van D66' houden zich verdacht stil maar het wachten is op 'spionnen' die dirt over Ronald Plasterk de wereld indenderen om zijn geloofwaardigheid te ondermijnen. En dat terwijl er geen betere verkenner is: met afstand tot de politiek, naaiend slim én onafhankelijk. Kom daar maar 'ns om in (parlementaire) journalistiek, laat staan politiek. 

Laat die man zijn werk doen. En kom gewoon aan tafel. Een beetje Nederlandse werknemer komt niet weg met weigeren om samen te werken omdat hij/zij zijn collega stom vindt. Maar voor politici en ambtenaren gelden andere regels. Ze worden betaald van ons belastinggeld en vertikken het Nederland te dienen. Demonstreren en het werk neerleggen kunnen ze echter wel. En dan verbaasd zijn als Maurice de Hond PvdAGL, VVD én NSC lager peilt dan de verkiezingsuitslag. En de PVV uiteraard hoger. Gekmakend.  

Met dank aan de Volkskrant

'De radicaal-rechtse opiniemaker Ebru Umar'

Weet je, je gaat een avondje uit naar een debat tussen Rotterdamse PVV en niet-PVV'stemmers. Het debat verloopt angstaanjagend beschaafd. En je leest terug in de krant dat je radicaal rechts bent. Het framen houdt. niet. op. 

Wat ook niet ophoudt

Politieke Spelletjes

Het wachten is op de eerste politicus die géén politieke spelletjes speelt. Pieter Omtzigt is dat in ieder geval niet. Het roer moet om, Nederland wil het ánders. REGEL HET DAN. Want de volgende keer regelen wij dat Geert het alleen af kan. Is dat dan wat je wilt?!

Zij is nooit radicaal links...

Splinter, balk maar vooral FASCISME!!11!!1

Ik vertik het om een plaatje van een hoofddoek te plaatsen en zeker van deze hoofddoek. Het noemt zich columnist, maar over haar zal Volkskrantjournalist Abel Bormans nooit zeggen dat ze links-radicaal is. Of fascistisch. Hoeft ook niet, dat kan ze zelf prima.

Delen en mailen!

Nee, er zit nog geen regelmaat in behalve dan dat het voor mij super chill is om deze nieuwsbrief op zondag te maken. Timing kan beter, en die zondag waarschijnlijk ook maar voor nu is het dit. Wat zeker beter kan: een e-mailadres dat werkt!! Wil je me mailen voor je peptalk, feedback en steun, dan kan dat! ebru.umar@gmail.com 

Je bent van harte uitgenodigd om je in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief (doorgeven aan anderen is ook heel leuk) en je kunt via backme een abonnement te nemen of een donatie te doen. Mag, hoeft niet. Maar Turk de kat en ik kunnen dat prima waarderen!

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Support Ebru via Backme.org


© Ebru Umar - Beeld bovenaan: Pablo Delfos